Hasznos tippek - Milyen teendőink vannak, ha vége a zord télnek?

1.) Gumiabroncsok: elsősorban, ha a napi középhőmérséklet meghaladja a +7 Celsius-fokot, cseréljük vissza a nyári gumiabroncsokat. A téli abroncsot azért sem érdemes az autón hagyni, mert ezek tapadása magas hőmérsékleten nem megfelelő (bár inkább nyáron használjunk téli abroncsot, mint télen nyárit…:P).
Figyeljünk arra is, hogy hetente egyszer műszerrel is ellenőrizzük a levegő nyomását a gumiabroncs hideg állapotában! A megfelelő nyomásérték a vezető ajtajánál egy matricán van feltüntetve vagy megtaláljuk a kezelési útmutatóban.

2.) Alváz-és motormosás: a tél végeztével érdemes autómosóban egy alapos alváz- és motormosást kérni, hogy a nyálkás-havas útról 2-3 hónap alatt felrakódott szennyeződést letisztítsák. Főleg azért, mert az utak sózására használt anyag nagy mértékben károsítja az autó korrózióvédő rétegét, nem is beszélve a gumiabroncsokról és a fényezésről!

3.) Ablaktörlő- és mosóberendezés: mindenképpen ellenőrizzük, hogy az ablaktörlő-gumi nem sérült-e meg a tél folyamán (pl. fagyás miatt), illetve tartsuk mindig feltöltve az ablakmosó-tartályunkat, hogy az eső utáni sáros időben is mindig tisztán tudjuk tartani szélvédőnket!

Közzétéve: 2015.04.15 08:09